Onze Muzikanten

Bariton. Kees - Bariton

Kees is lid van Sam Sam sinds November 1980 en daarbij dus vanaf het eerste jaar. Hij is 17 jaar voorzitter geweest van de kapel. Na 32 jaar trompetblazen is hij overgestapt op bariton en heeft daar veel plezier in. Kees blijft een drijvende kracht achter de club. Hij ontving van de BFC het Kruis van Verdiensten voor zijn inbreng in de vereniging. Kees heeft een brede interesse in muziek en hij komt altijd met voorstellen voor nieuwe liedjes voor in ons repertoire. Hij is de drijvende kracht met liedjes schrijven voor het Bleerfeest. Als er ooit een film gemaakt zou worden van zijn levensverhaal zou Kees graag de acteur van Some mothers do have them (Frank Spencer) zijn rol zien spelen

. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2e Trompet.

Madeleine, al lid vanaf december 1987 van Sam Sam, is al jaren lang ook actief in de muziekcommissie en samen met de andere leden van de muziekcommissie zorgt zij voor een wisselend en uitdagend repertoire. Madeleine speelt daarnaast al 27 jaar bij de Nassau Harmonie Breda (voormalig PTT Harmonie) en luistert graag naar muziek uit de seventies. Madeleine is een van de 4 “Bredanaars” die nog muziek maken bij de club. In een film over haar leven zou ze graag Willeke van Ammelrooij de hoofdrol zien spelen. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1e Trompet.

Sjaak speelt trompet vanaf zijn 7e en is lid sinds april 2000 en heeft de taak op zich genomen om de repetities te leiden en hij is ook Kapelmeester geworden. Blaasmuziek is voor Sjaak een passie. Hij gaat graag naar uitvoeringen van Brassbands en blaasorkesten. In een film over zijn leven zou hij graag Jack Nicholson de hoofdrol zien spelen.

 

 

Jacky Verheijen

 

1e Trombone

Jacky is onze sinds kort geleden lid van de club. Hij begon zijn muzikale carrière bij blaaskapel Tofcapelleke. Hij heeft ook later met Kok en de Klepzeikers ook gespeeld, waar hij was ook bekent als Sm@tie, en tegenwoordig deelt ie zijn tijd met Dusz!? en met Sam Sam. Hij is ook repetitor bij Bredaoskabaol. Jacky zou graag John Wayne zien in een film over zijn leven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1e Trombone.

Frans speelt al vanaf december 2006 bij de club. Van oorsprong is hij een Bredanaar maar is overgestapt naar Prinsenbeek. Hij is misschien de enige inwoner die Prinsenbeek verlaat tijdens carnaval. Frans heeft bij verschillende kapellen in Prinsenbeek gespeeld, waaronder de Kikkers en Goedzat. In een eventuele film over zijn leven wil hij graag dat James Bond zijn rol zal spelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                    Loes Luca

Tenor Sax.

In april 1999 kwam Margreet de repetitie ruimte binnen, op zoek naar een club waar zij muziek kon spelen waar gezelligheid belangrijk is. Sam Sam was voor haar de goede keus. Zij heeft een zeer brede interesse in muziek en neemt het spelen erg serieus. Zij speelt bij de Nassau Harmonie Breda en ook in het saxofoonkwartet Ossia, waar ze klassieke muziek spelen. Als er een film gemaakt zou worden over haar leven, zou zij het liefst Loes Luca in de hoofdrol zien.

Alt sax

20160206_220816

Hanny Wirken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bes Bas.

Egmond is sinds november 2009 lid van de kapel. Hij is ook lid van kapel De Laatbloeiers, waar hij al 25 jaar muziek heeft gemaakt. Omdat de Laatbloeiers niet zo veel optredens meer verzorgen, was Egmond opzoek naar een vereniging die een goed stuk muziek maakte en een uitdagend repertoire had en waar gezelligheid belangrijk was en dan kom je vanzelf bij Pretband SamSam. De acteur die hij graag zou zien spelen in een film over zijn leven is George Clooney.

Grote Trom

Gerald fiets

In november 1995 kwam Gerald bij de band en wegens gebrek aan muzikaliteit moest Gerald de grote trom slaan. Gelukkig kan hij tot 4 tellen, dus dat is een pre. Oorspronkelijk uit Wales, ziet hij de blaaskapel als een deel van zijn inburgering. Na 18 jaar bij de club kunnen we zeggen dat hij nu wel ingeburgerd is. Sinds 2009 is Gerald de voorzitter van Sam Sam en vervult zijn rol met zijn Wales’se mentaliteit. In een film over zijn leven zou hij graag Denzel Washington zijn rol zien spelen.

Slagwerk

  Kneetwee twee                                                            

Corné is het nieuwste lid van onze club. Hij was al meer dan een jaar vaste invaller bij optredens, en was bijna altijd op de repetitie.Hij is ook lid van blaaskapel Dusz?! waar hij bekend is als Kneetwee. Hij begon zijn muzikale carrière bij de Harmonikaatjes en speelde hij ook bij de amusement groep De Sunrise band. Hij houdt wel van Americana, en zijn passie, buiten familie en muziek, is zijn Old Timer, een mooie, leuke Amerikaanse auto. Als er ooit een film gemaakt zou worden over zijn levensverhaal, Corné wil dan graag  Johnny Depp zien in de hoofdrol.

 

 

BVES

Ereleden – Bond van Ereleden Sam Sam (BVES)

Arnoud. Mede oprichter (4 april 1980) van de kapel, Noud, was 30 jaar lid. Hij heeft in die tijd Trompet, Trombone, Bariton en Bas geblazen. Hij is ook actief geweest in bestuursfuncties (secretaris, voorzitter en kapelmeester) vanaf de eerste dag. In een film over zijn leven maakt het hem niet uit wie hem speelt zolang als Pamela Anderson de rol van zijn vrouw Joyce op zich neemt.
Joyce. Is vanaf het eerste jaar (november 1980) lid geweest. Ze blies op de schuiftrombone. Wegens gezondheidsredenen is ze de laatste 5 van de 30 jaar van haar lidmaatschap bekkens gaan slaan. Joyce zou George Clooney graag zien spelen als haar man Arnoud in een film over haar leven.
Jack. Mede oprichter van de kapel. Jack was zeer actief bezig als secretaris ook nadat hij stopte als muzikant. Hij speelde aanvankelijk trompet en daarna nog een periode accordeon. Jack zou graag willen dat Robert Duval zijn rol speelt in een film over zijn leven.
Guus. Ook lid vanaf de eerste dag. Guus speelde Bariton tot hij, wegens gezondheidsredenen, gestopt is. Ooit actief als penningmeester geweest. Op Guus kunnen we altijd rekenen als figurant voor het Bleerfeest.
Aart. Nog steeds als penningmeester van de vereniging weet Aart wel hoe wij om moeten gaan met het geld van de club. Hij is lid geworden in september 1989 bij de kapel maar zijn trombone heeft hij aan de wilgen gehangen wegens gezondheidsredenen. Bij optredens is hij altijd te zien aan de zijkant om ons te steunen. In een film over zijn leven wil hij geen acteur zijn rol laten spelen. Hij is en blijft zichzelf.

Geef een reactie